REFERENTIES

UITGEVOERDE PROJECTEN

 

Herinrichting Sportpark Heugem Maastricht

Bij de aanleg van een nieuwe parkeerplaats bij sportpark Heugem in Maastricht is gekozen voor een groene uitstraling. De TerraViva® opbouw van de parkeerplaats zorgt naast zijn groene uitstraling ook voor een uitstekende waterafvoer bij  piekbuien. De TerraViva® opbouw bestaat uit funderingsubstraat met daarop een laag legbedsubstraat. Hierdoor is er een goede afwatering en wordt neerslag gedoseerd afgegeven aan de omgeving. Als toplaag zijn de betontegels gevuld met TerraViva® grastegelmengsel.

 

Transformatie jaren 70 plein

In Krabbendijke is het Kerseplein op de schop gegaan. Grote wens: een volledig bestraat jaren 70 plein transformeren naar een toekomstbestendig en levendig plein met een groene uitstraling. In Krabbendijke is TerraViva® in een combinatie van voedingsgrond en graszaad aangeleverd. Het voordeel hiervan is dat de aannemer na het invegen van het mengsel klaar is. Het enige wat dan nog nodig is, is regen of bewateren

 

Groene parkeerplaats bij de Internationale school in Eindhoven

Een berijdbare parkeerplaats met gras: bij de aanleg van de parkeerplaats bij de Internationale school Eindhoven is gekozen voor TerraViva® grastegelmengsel. Naast een groene uitstraling zorgt het mengsel ook voor een optimale opname van hemelwater in de bodem. Op deze manier zijn er droge parkeerplaatsen, wordt het riool niet overbelast én is er meer groen in de stedelijke leefomgeving.

 

Berijdbaar gazon

De gemeente Meierijstad wilde in Boerdonk het dorpsgazon van 1100 m2, flink verbeteren. Door grote evenementen ontstond veel schade aan het gazon. Een oplossing werd gevonden in ReViva® grindgazon. Met een opbouw van funderingssubstraat, legbedsubstraat en grindgazon van ReViva® kan het terrein zwaar verkeer aan, wordt water gebufferd en vertraagd naar de ondergrond afgevoerd.