GRASTEGELS

Grastegels hebben een hoge draagkracht en zijn daardoor geschikt voor intensief gebruik. De fundering van grastegels bestaat uit twee lagen: funderingssubstraat en legbedsubstraat, samen zorgen deze producten voor een draagkrachtige basis die goed te verwerken is. Na het verdichten van deze twee lagen wordt de honiggraat- of grasbetontegel aangebracht en met het grastegelmengsel afgevuld.

 

TerraViva® grastegelmengsel

Dankzij het grote inklinkend vermogen is het substraat na vijf dagen met ongeveer 20% in volume verminderd, tot op enkele centimeters van de bovenzijde van de tegels. Zo is het hart van de grasplant beschermd tegen beschadiging door het verkeer. De combinatie van het mengsel bestaat uit voedingsgrond en graszaad wat een goede kieming en duurzame groei garandeert. Doordat er geen zaaibewerking uitgevoerd hoeft te worden, bespaart het ook op arbeidstijd.

 

NIEUW: TerraViva® grastegelmengsel met klaver

Naast TerraViva® grastegelmengsel is er nu ook een klavermengsel. Dit is een combinatie van gras en klaver, zodat er ook in de winter (als de klaver tijdelijk weg is) een groen resultaat is. Ook TerraViva® klavermengsel krimpt na toepassing waardoor het hart van de plant onder de rand van de tegel blijft en niet beschadigd raakt door autobanden. Met als resultaat een blijvend groene parkeerplaats waarbij door toepassing van klaver ook nog eens stikstof wordt gebonden uit de lucht.

 

ReViva® funderingssubstraat

De hoge steenfractie van ReViva® funderingssubstraat zorgt voor een hoge draagkracht en een groot waterbergend vermogen. Het mengsel is vorstbestendig en heeft een lage zoutconcentratie. De aanwezige voedingsgrond garandeert bovendien een duurzame ontwikkeling van de grasopstand door voldoende voedingsstoffen en humus. Hierdoor krijgt de grasplant de kans om een wortelpakket van 30 centimeter aan te leggen zonder storende lagen tegen te komen.

 

TerraViva® legbedsubstraat

Een goede grastegel heeft een goede ondergrond nodig. Om de grasplanten voldoende doorwortelbare ruimte te bezorgen en om verzakkingen te vermijden. De fundering van grastegels bestaat uit twee lagen: de funderingslaag en de nivelleerlaag. TerraViva® legbedsubstraat kan gebruikt worden als nivelleerlaag.

Opbouw TerraViva® Grastegels

TerraViva® Toepassing

ReViva® Funderingssubstraat