GRASTEGELS

Grastegels hebben een hoge draagkracht en zijn daardoor geschikt voor intensief gebruik. De fundering van grastegels bestaat uit twee lagen: funderingssubstraat en legbedsubstraat, samen zorgen deze producten voor een draagkrachtige basis die goed te verwerken is. Na het verdichten van deze twee lagen wordt de honiggraat- of grasbetontegel aangebracht en met het grastegelmengsel afgevuld.

 

Grastegelmengsel
Door de luchtige structuur klinkt het grastegelmengsel ongeveer 15% á 20% in. Hierdoor komt de belasting op de tegels en blijft de kern van de grasplant intact. De combinatie van het mengsel bestaat uit voedingsgrond en graszaad wat een goede kieming en duurzame groei garandeert. Doordat er geen zaaibewerking uitgevoerd hoeft te worden, bespaart het ook op arbeidstijd.

 

Legbedsubstraat
Een goede grastegel heeft een goede egale onderlaag nodig. Het legbedsubstraat voorkomt verzakkingen, zorgt ervoor dat ze grastegels netjes recht aangebracht kunnen worden  en geeft de wortels van grasplanten genoeg ruimte om te groeien

 

Funderingssubstraat

Funderingssubstraat Het funderingssubstraat is een degelijke basis voor de grastegels. De grove steenfractie zorgt voor een hoge draagkracht en een groot waterbergend vermogen. Het mengsel heeft een lage zoutconcentratie wat gunstig is voor de zuurtegraad. Hierdoor krijgt de grasplant de kans om een wortelpakket van 30 cm aan te leggen zonder storende lagen tegen te komen.

Resultaat na enkele weken (ref. ExtraVert)

Tegels vullen gelijk met bovenzijde

Grastegels verwerkt tussen megategels (ref. Viridee)

Grasplanten zitten beschermd in de tegel

Opbouw grastegelmengsel